Τα τμήματα ενηλίκων χωρίζονται σε αρχάριο, μεσαίο και προχωρημένο επίπεδο. Τα τμήματα αρχαρίων είναι χωρισμένα σε τμήματα που αφορούν σε άτομα που έρχονται πρώτη φορά σε επαφή με την τέχνη του φλαμένκο και σε τμήματα για άτομα που έχουν παρακολουθήσει έως και 3 χρόνια φλαμένκο. Το μεσαίο επίπεδο αφορά σε άτομα που έχουν ασχοληθεί 4 έως και 6 χρόνια φλαμενκο. Τέλος το προχωρημένο επίπεδο αφορά σε άτομα που διδάσκονται πάνω από 7 χρόνια. Συμπληρώνοντας το δέκατο έτος διδασκαλίας του το κέντρο ισπανικής κουλτούρας ‘la arachi cali’ δημιούργησε επαγγελματική ομάδα φλαμένκο χορού όπου μπορούν να ενταχθούν οι μαθητές που έχουν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Σε όλα τα επίπεδα οι ενήλικες μαθητές δουλεύουν πάνω σε ασκήσεις τεχνικής (πόδια, χέρια, κορμός, κεφάλι, στροφές). Έπειτα με συνδυασμούς ασκήσεων τεχνικής συνθέτουμε τα ξεχωριστά μέρη της δομής (estructura) ενός φλαμένκο χορού.

Αν και η ταχύτητα, ο ρυθμός και το ύφος των φλαμένκο χορών διαφέρει εντελώς από τον ένα χορό στον άλλο, η δομή (entrada, letra, escobilla, falseta, llamada, salida) είναι κοινή και πρέπει ο χορευτής να την κατέχει καλά για να ακολουθήσει το αυτοσχεδιαστικό ύφος των ρυθμών – χορών του φλαμένκο.Τέλος όλα τα τμήματα δουλεύουν πάνω στο ρυθμό (compas) φλαμένκο και στα χαρακτηριστικά palmas (παλαμάκια) κάθε ρυθμού. Δουλεύοντας το compas και την estructura των διαφορετικών palos συνθέτουμε τελικά ολοκληρωμένες χορογραφίες (μια χορογραφία ανά 3 μήνες) τις οποίες όσοι μαθητές επιθυμούν παρουσιάζουν στο τέλος του σχολικού έτους στη μαθητική παράσταση της σχολής. Οι πρόβες για την εν λόγω παράσταση γίνονται εκτός των διδακτικών ωρών και δεν χρεώνονται. Σε όλα τα τμήματα το μάθημα συνοδεύεται από κιθάρα και τραγούδι.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ασκήσεις για να γνωρίσουμε και να ξεχωρίσουμε τα μέλη του σώματος. Ασκήσεις που βοηθούν στην ενδυνάμωση, την αύξηση της ευλυγισίας, το καλύτερο έλεγχο του σώματος και τη σωστή ανάπτυξή του. Τα παιδιά μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τις κατευθύνσεις, να κινούνται σωστά στο χώρο, να ακολουθούν χορευτικά σχήματα (γραμμές, κύκλους κ.τ.λ.). Ιδιαίτερη βάση δίνεται στο ρυθμό και τα palmas (παλαμάκια), βασικά στοιχεία στην τέχνη του φλαμένκο, με ασκήσεις προσαρμοσμένες από το σύστημα Orff αλλά και με ασκήσεις που χρησιμοποιούν χρόνια τώρα στο φλαμένκο για την ανάπτυξη του ρυθμού (compas) φλαμένκο. Τέλος κάνουμε εισαγωγή στις ασκήσεις τεχνικής του φλαμένκο και δουλεύουμε πάνω σε μικρές χορογραφίες.

Η μέθοδος διδασκαλίας είναι προσαρμοσμένη στην παιδική ηλικία όμως η ύλη που ακολουθείται είναι η ίδια με αυτή των τμημάτων ενηλίκων. Τα παιδιά δουλεύουν πάνω σε ασκήσεις τεχνικής και ενδυνάμωσης για την απόκτηση σωστή τεχνικής υποδομής. Εξασκούν την μουσική τους αντίληψη με ασκήσεις ρυθμολογίας και palmas (παλαμάκια). Διδάσκονται ρυθμό (compas) και δομή (estructura) για τους διαφορετικούς ρυθμούς – χορούς (palos) φλαμένκο, πάνω σε ολοκληρωμένες χορογραφίες. Η τέχνη του φλαμένκο απαιτεί τόσο χορευτικές όσο και μουσικές δεξιότητες και για τον λόγο αυτό τα παιδιά εξασκούνται στο σώμα, τον ρυθμό και τη μουσική. Αποκτούν πειθαρχία, εκφράζονται και εκτονώνονται μέσω αυτού του δυναμικού χορού.